NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE

Trik kako se brzo i jeftino riješiti kondenzacije na prozorima bez kupovine raznih odvlaživača

Postaje sve hladnije, a mi vam donosimo trik kako se riješiti neželjene kondenzacije na prozorima u domu

Riješite se kondenza. Dreamstime_

M. Z.

19.12.2023

Jednostavnim i besplatnim trikovima trenutno se riješite kondenzacije na prozorima bez upotrebe odvlaživača. U pet sekundi nestaje neželjena kondenzacija, a sve što trebate već imate na svojim policama.

Postaje sve hladnije, a mi vam donosimo trik kako se riješiti neželjene kondenzacije na prozorima u domu. Jedan od problema s kojim se mnogi ljudi susreću zimi je kondenzacija na prozorima, koja uzrokuje vlagu i unosi hladnoću u kuće i stanove.

Ovaj problem izaziva i nakupljanje vlage u prostorima u kojima boravite. Kondenzacija se taloži na prozorima na način da se vodena para skuplja na površini i daje onaj neugodni efekt pare i vlage. The Sun prenosi kako trik iz Facebook grupe stručnjakinje Mrs Hinč (Hinch) pomaže u ovome.

Prema nekim guruima za čišćenje, odgovor je jednostavan poput stavljanja posude sa solju na prozorske daske. So ima svojstvo apsorpcije i tako sprečava kondenzaciju na hladnim prozorima. Neko od članova grupe napomenuo je da na samo 10 minuta dva puta dnevno treba pustiti svježi zrak u prostoriju.

S ovim jednostavnim trikovima možete lako poboljšati kvalitet života u svom domu, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.