ZNAČI, BOŽE

Svi pričaju o čizmama koje su hit, koštaju oko 15 hiljada KM, u njima ne znaju hodati ni iskusni supermodeli

Balenciaga se odavno profilirala kao predvodnik trenda „ružnih“ cipela

Kolekcija za proljeće i ljeto 2024.. Balenciaga

M. Z.

11.1.2024

Luksuzna modna kuća Balenciaga ponovo je izazvala interesiranje javnosti svojom najnovijom kolekcijom za proljeće i ljeto 2024. Iako je kreativni direktor Demna Gvasalia početkom 2023. najavio kako će njihova moda doživjeti zatišje, najnovija kolekcija demantirala je njegove najave.

Nakon papreno skupih kroksica, pocijepanih patika i muških baletanki izbacili su model motorističkih čizmi koje, u najmanju ruku, izazivaju čuđenje. Zanimljivi primjerak izrađen je od teleće kože, seže sve do prepone, sadrži detalje nalik štitnicima, dolazi sa špicastim vrhom, te izdržljivom potpeticom, a cijena mu je pozamašnih 7.492 eura.

Ovu kolekciju karakteriziraju predimenzionirani krojevi, crna boja i futuristički detalji, a većina komada izgleda kao da je ispala iz kakvog filma o budućnosti. Tamo se mogu pronaći i komadi koji se nalaze na granici između hlača i čizmi, kao i čupavi primjerci obuće izrađeni od vještačkog krzna. Đ

Balenciaga se odavno profilirala kao predvodnik trenda „ružnih“ cipela, a kolekcije za proljeće i ljeto te jesen i zimu 2024. još su jednom potvrdile tu titulu, piše Zadovoljna.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.