FASCINANTNO DJELO

Zastrašujuća tetovaža optičke iluzije: ''Izgleda tako stvarno, uplašilo me!''

Dizajn je vješto sastavljen od debelih crnih linija koje ostavljaju dojam ogromne rupe

Zbunio pratioce. @mattpehrsontattoos

M. Z.

22.3.2024

Optičke iluzije su zabavan način testiranja našeg vida, ali jedan je čovjek želio zauvijek obilježiti jednu u obliku tetovaže, i to na svojoj glavi. 

Tattoo umjetnik Met Person (Matt Pehrson), koji radi u Zion Tattoo Company u Utahu, SAD, podigao je svoje vještine tetoviranja na potpuno novi nivo nakon što je stvorio izuzetno realističan dizajn na stražnjoj strani lobanje svog prijatelja Rajana (Ryan), piše Mirror.

Dizajn je vješto sastavljen od debelih crnih linija koje ostavljaju dojam ogromne rupe u Rajanovoj glavi, zajedno s nekim prilično pametnim sjenčanjem za stvaranje iluzije - i definitivno je natjeralo ljude na komentiranje.

Met je uspio zbuniti hiljade svojih pratilaca na Instagramu i uskoro je postao viralan na internetu. Slika, koja je izvorno objavljena na njegovom Instagram računu još u aprilu 2020., nedavno se ponovo pojavila na internetu i dobila je više od 12.000 lajkova.

-Učinio sam ludu stvar mom prijatelju Rajanu danas... Imamo još puno toga završiti na njegovoj glavi, ali šta mislite o ovakvom djelu? - Met je napisao.


Jedan je fan komentirao: "Doslovno izgleda kao da ima rupa na potiljku, dobar posao", dok je drugi dodao: "O, Bože, to izgleda fantastično!" Treći je napisao: "Ovo je najluđa optička varka. Ostao sam bez riječi."

Prošle je godine nakon mnogo zahtjeva Met objavio fotografiju završene tetovaže te ju pokazao iz brojnih uglova, piše Večernji.

"Naravno, tetovaža izgleda 'savršeno' samo pod ograničenim uglom gledanja. Još izgleda kao genijalna tetovaža i iz drugih uglova, samo nije isti doživljaj", objasnio je.

"Dobio sam toliko komentara da je ljudima pozlilo od ove tetovaže. Svakom sam se nasmijao", dodao je Met.

Snimak je ponovo naišao na brojne pohvale, pa je jedan pratilac napisao: "Ubio si ovo", a drugi rekao: "Apsolutno zapanjujuće iz svakog ugla."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.