IDILA

Luksuzno skrovište okruženo bujnim drvećem

Svaka kućica na drvetu koja sačinjava hotel po visini je poravnata s krošnjama drveća, zbog čega ćete imati osjećaj kao da ste usred džungle

Visina hotela podignuta je na pet metara - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Z. K.

7.9.2023

Smješten u Guilinu, čuvenom, idiličnom turističkom gradu, ovaj hotel će svakog svog posjetioca navesti da mu se vrati makar još jednom… U ovom dijelu Kine, klima je blaga i prijatna, s bujnim drvećem i malenom rijekom koja protiče kroz hotelsko imanje, nudeći nevjerovatno iskustvo smještaja, gdje je zbližavanje s prirodom glavni cilj dizajna.

Antička civilizacija

Ono što je posebno interesantno jeste činjenica da se historija ovog hotela može pratiti unazad do antičke civilizacije. On predstavlja neku vrstu skrovišta sa širokim pogledom na okruženje i praktičnošću, istovremeno izbjegavajući opasnost.

Visina hotela podignuta je na pet metara, baš kako bi svaki gost mogao da uživa u nevjerovatnom pogledu. Istovremeno, svaka kućica na drvetu koja sačinjava hotel po visini je poravnata s krošnjama drveća, zbog čega ćete ovdje u svakom momentu imati osjećaj kao da ste sami, daleko od civilizacije, usred džungle.

U ponudi je 13 luksuznih smještaja, pri čemu svaki ima različitu formu, prostorije i oblike, s površinom od otprilike 27 kvadratnih metara. Glavni prostor za aktivnosti nalazi se na prvom spratu, dok drugi nivo koristi trougaoni prostor, kako bi kreirao idealno skrovište od svega, posebno namijenjeno djeci i njihovoj neograničenoj mašti.

Vještačka trska

U drugim jedinicama, dječija soba se nalazi na drugom spratu, dok se prvi koristi kao dnevni boravak i spavaća soba za odrasle. 

Smještajne jedinice tipa B i C imaju eksterijerni tobogan koji povezuje prvi i drugi sprat, što je još jedna tačka zabave za najmlađe, dok jedinice tipa D imaju krov od vještačke trske, s oblinama i prirodnim osjećajem, a jedinice tipa E koriste drvene letvice kao fasadu, ispresijecane tako da kreiraju elipsu u unikatnom i dječijem stilu.

Drvene staze

Duž vijugavih i fluidnih drvenih staza, možete pronaći smještajne jedinice u različitim položajima, dok je istovremeno, drvena staza povezana s drugim spratom glavne gostionice. Arhitekte su i u ovom dijelu kreirale dašak razigranosti, postavljajući tobogane, ljuljačke i druge zabavne sadržaje, uz šarmantni vrt i prostor za igru. 

Ovdje postoji i prostor za opuštanje i uživanje u pogledu, smješten među krošnjama drveća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.