KORISNO

Stjuardesa objasnila šta putnici ne bi trebali raditi pa otkrila bizaran detalj

Šer je za kraj objasnila kako je toaletni papir u WC-u u avionu pošprican te da se na njemu uvijek vide kapljice, ali ne od vode

Stjuardesa dala nekoliko savjeta. TikTok

M. Z.

22.2.2024

Stjuardesa po imenu Šer (Cher), sa sjedištem u Dalasu, često na svom TikTok profilu @cherdallas objavljuje snimke u kojima dijeli svoja iskustva s posla, a nedavno je objasnila koje tri stvari nikada ne bi napravila kad je riječ o letu avionom.

Nošenje kratkih hlača

Objasnila je kako "postoji mnogo razloga" zbog kojih nikada ne bi nosila kratke hlače u avionu te dodala kako je u avionima hladno i tokom ljeta te da se ljudi smrzavaju kad nose nešto kratko.

@cherdallas Listen to me or dont im just trying to save u #airplanestory #aviationlovers #crewscheduler #flightattendant #flightattendantlife #aviationlife #flightattendantstories #falifestyle✈️ #airportlife #fa #crazyplanelady #travelhacks #airplanevideos ♬ Storytelling - Adriel

Osim toga, postoji još jedan praktičan razlog zbog kojeg ne preporučuje nošenje kratkih hlača tokom leta: "Recimo da dođe do evakuacije, moraš se spustiti niz tobogan."

Rezervacija karte s presjedanjem kraćim od tri sata

Iako su letovi s kratkim presjedanjima uvijek jeftiniji, Šer je objasnila kako letovi često kasne. Zbog toga postoji velika vjerovatnost da nećete stići na drugi let, a to znači da ste osuđeni na sate lutanja aerodromom.

"Vjerovatnost da ćete propustiti svoj drugi let je velika ako imate manje od tri sata između dolaska i odlaska", objasnila je.

Korištenje toaletnog papira

Šer je za kraj objasnila kako je toaletni papir u WC-u u avionu pošprican te da se na njemu uvijek vide kapljice.

"No kapljice nisu od vode, već od mokraće. Zato damama uvijek preporučim da koriste papirnate maramice", zaključila je, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.