SVIDJET ĆE VAM SE

Hrskavo, a tako kremasto: Štapići od lisnatog tijesta s Nutellom

Nutella, kao glavni sastojak, pruža bogat i kremast okus, dok lisnato tijesto dodaje hrskavu teksturu

Štapići s Nuttelom. Nuttela

D. H.

28.2.2024

Recept za štapiće s Nutellom izvrstan je primjer brze i jednostavne pripreme ukusnog deserta koji će sigurno oduševiti sve ljubitelje čokolade. Korištenje svega tri sastojka čini ovaj recept izuzetno pristupačnim i lako izvedivim, čak i za one s manje iskustva u kuhinji.

Slatki zalogaji

Priprema ovih slatkih zalogaja uključuje jednostavne korake. Rezultat su atraktivni i ukusni čokoladni zamotuljci koji mogu poslužiti kao odličan dodatak popodnevnom čaju, kafi ili kao zasebna poslastica za specijalne prilike.

S obzirom na to da jedna porcija sadrži 713.33 kcal, ovaj desert možda nije najbolji izbor za svakodnevnu konzumaciju, posebno za one koji paze na unos kalorija. Međutim, kao povremena poslastica ili za posebne prigode, slatki štapići odličan su izbor za sve koji žele uživati u bogatom okusu Nutelle u ovom neodoljivom obliku.

Sastojci za 6 osoba

2 paketa svježeg lisnatog tijesta u roli

200 - 250 g Nutelle

1 jaje

brašno za posipanje

Postupak korak po korak

Rernu zagrijati na 175 stepeni. Veći pleh (ili dva) obložiti papirom za pečenje.

Uzeti jednu rolu lisnatog tijesta i odmotati ga te posipati brašnom. Tijesto zatim okrenuti tako da je posipana strana dolje. Tijesto ravnomjerno premazati Nutellom.

Na namazano tijesto staviti drugi komad razvijenog lisnatog tijesta. Tijesto izrezati na trake, debljine otprilike dva centimetra. Pri tome upotrijebiti običan nož ili nož za rezanje pizze.

Svaku traku posebno primiti za oba kraja i zavrtjeti u spiralu. Istim postupkom zavrtjeti sve trake.

Zavrnute štapiće od lisnatog tijesta složiti na pleh i premazati ih umućenim jajetom.

Dodatni savjet: za one koji žele eksperimentirati, moguće je prilagoditi recept dodavanjem raznih drugih punjenja, poput marmelade, voćnih namaza ili čak raznih vrsta čokolade, kako bi se stvorile različite varijante ovog deserta. Također, dodavanje orašastih plodova ili posipa prije pečenja može dodatno obogatiti okus i teksturu ovih ukusnih lisnatih štapića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.