ČUVENI PLEJMEJKER

Legenda jugoslovenske košarke žestoko o Jokiću: "Tako pametan dečko, a nikakav patriota"

On smatra da se Jokić rijetko odaziva pozivu u reprezentaciju i smatra da za to nema opravdanja

Slavnić: Ne sviđa mi se Jokićeva odsutnost. AP / Screemshot

N. H.

28.3.2024

Čuveni plejmejker Zoran Moka Slavnić, jedan od najboljih i najtrofejnijih jugoslovenskih košarkaša svih vremena, prozvao je srbijanskog centra Nikolu Jokića. 

Slavnić smatra da se Jokić rijetko odaziva pozivu u reprezentaciju i smatra da za to nema opravdanja. 

- Prvo ono što mi se ne sviđa. Tolika odsutnost, kroz sport, patriotizam, da nije za ljude. Ako te srce ne tjera da igraš za svoju zemlju, od pet poziva, četiri si odbio, onda nije to to. Frapantno je da tako pametan dečko toliko ne osjeća - rekao je Zoran Slavnić za Una TV pa dodao:

- A što se tiče njegovih igračkih kvaliteta, to je posebna priča. On je najstrašniji šibicar koji je postojao. Što on radi... Užasno je koliko je on dobar, pametan, kreativan. Nevjerojatne mentalne sposobnosti ima, a fizički nikakve. On se igra košarke. I zbog svega toga mi je žao slušati kako je umoran. Patriotizam je kad daješ i ne očekuješ ništa za uzvrat.

Inače, Zoran Slavnić je u sedamdesetim godinama uz Mirzu Delibšića, Krešu Ćosića, Dragana Kićanovića i Dražena Dalipagića osvojio sve što se moglo osvojiti. 

Zanimljivo, jedini je koji je uspio i kao igrač i kao trener provesti jednan period u oba beogradska kluba - Partizanu i Crvenoj zvezdi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.