REAKCIJE

Trivić o dešavanjima u NSRS: Već je krajnji čas da Srbi prestanu biti taoci Milorada Dodika

Najbolju sliku ko je zaista Milorad Dodik, predstavio je Milorad Dodik, pokazujući onu gutu novca, koji mu je očigledno uvijek bio jedini interes

Trivić: Reagovala na Dodikovo obraćanje u NSRS. Facebook

E. Ć.

28.3.2024

Milorad Dodik, inače lažni predsjednik, današnjim nastupom u Narodnoj skupštini RS pokazao je po ko zna koji put da je avanturista koji je spreman žrtvovati RS, srpski narod i Srbiju za svoje lične interese, rekla je predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

- Pokazao je to navodnim ultimatumom, kako je to rekao "kolektivnom Zapadu", partnerima iz vlasti, a na kraju i ultimatumom prema samom narodu RS čije interese bjesomučno gazi djelovanjem koje nema nikakav dodir sa racionalnom politikom. Ističem da političko i svako drugo djelovanje Milorada Dodika sa racionalnom i odgovornom nacionalnom politikom nikada nije ni imalo dodir - navela je ona.

Ne ispunjavanje volje građana

Trivić ističe da je protiv bilo kakvih nametanja, pa tako i ovih posljednjih, ali je činjenica da Dodik i njegovi partneri nisu učinili ništa na poboljšanju integriteta izbornog procesa. Ona kaže da je Dodik zajedno sa svojim prijateljem i mentorom Draganom Čovićem radio isključivo na tome da se kroz izborni proces artikulišu interesi Čovića, a ne da se ispuni izborna volja građana.

- Uostalom, i Milorad Dodik, i Dragan Čović, i Bakir Izetbegović, kojeg Dodik ponovo priziva u vlast na državnom nivou, su vrlo vješti, reklo bi se velemajstori u gaženju izborne volje građana, zahvaljujući čemu već predugo opstaju na vlasti. Istini za volju, Bakir Izetbegović je u posljednjoj rundi izbornih prevara ispao iz vlasti - kazala je Trivić.

Ona je ubijeđena da je Dodikov pokušaj uvlačenja Srbije u svoj obračun sa Zapadom samo "još jedan u nizu udara na Srbiju, koji mu neće proći".

Suluda politika

Trivić je istakla kako svi koji su gledali Dodikov istup danas, trebaju biti svjesni da nikada i ni pod kojim uslovima ne treba da prate njegove postupke, niti sulude politike, već da insistiraju na vraćanju moći u institucije, koje je Dodik učinio praznom formom stavljajući ih u svoje šake i šake poslušnika oko sebe.

- Već je krajnji čas da Srbi prestanu biti taoci Milorada Dodika, koji je očigledno potpuno izgubljen u vremenu, prostoru, na Planeti, u galaksiji i svemiru.-

I za kraj, najbolju sliku ko je zaista Milorad Dodik, predstavio je Milorad Dodik, pokazujući onu gutu novca, koji mu je očigledno uvijek bio jedini i isljučivi interes, te cilj političkog djelovanja, a koji ostvaruje osiromašenjem naroda i enormnim ličnim bogaćenjem - poručila je Jelena Trivić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.