BRZINSKI LJETNI OBROK

Pljeskavice od bijelog mesa i tikvica

Nešto drugačije na trpezi

Pljeskavice od bijelog mesa i tikvica. YouTube

E. Ag.

29.8.2023

Sastojci:

1 crni luk

2 čehna bijelog luka

1 kašičica slatke paprike

2 jaja

1 pileći file

1 tikvica

4 kašike ovsenih pahuljica

2 kašike parmezana

1 kašičica italijanskog začina

Priprema:

Izblendajte crni luk, bijeli luk, so i slatku papriku i jaje, a onda dodajte i bijelo meso i sve dobro sjedinite u blenderu. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je procijedite i dodajte u smjesu sa mesom. Ovsene pahuljice također izblendajte i dodajte u meso, pa dodajte parmezan i italijanski začin. Sve dobro sjedinite. Kašikom vadite i sipajte u tiganj u kojem ste zagrijali malo ulja. Propržite sa obje strane.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.