ČIJE JE NASLJEDSTVO

Otkrivena velika tajna serije “Bolji život”: Već 25 godina se šuti o ovome

Napravljena greška u seriji, tvrdi Facebook stranica

Bolji život. TV serija

Dž. H. M.

30.8.2023

Siniša Pavić je napravio jednu ogromnu grešku u seriji "Bolji život", tvrdi Facebook stranica “Dnevna doza prosečnog advokata”.

Naime, kako se navodi na toj Facebook stranici, kada je Gigina sestra ostavila testament, u kojem je za svoje testamentalne nasljednike odredila Giginu djecu (VIoletu, Guzu i Slobodana), postavljajući im, njima teške uslove, koje prvo moraju ispuniti kako bi bili oglašeni za nasljednike (Violeta da se uda, Guza da nađe posao, Slobodan da završi razred vrlodobrim uspjehom – što je suštinski zasplet serije), nije trebalo krenuti putem ostvarivanja tih postavljenih uslova, već su testamentalni nasljednici jednostavno mogli da se ne prihvate nasljedstva.

– Tada bi cjelokupnu zaostavštinu odmah naslijedio Giga, kao jedini zakonski nasljednik svoje sestre. Tako bi Popadići pare uzeli odmah, platili bi Macoli spomenik (ispunili i nalog), i ne bi bilo serije uopšte. Postavlja se onda pitanje zašto advokat Radujković nije krenuo u tom pravcu, nego je Gigi rekao da u testamentu nema nijedne rupe – navodi se na stranici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.