NEPRIJATNA SITUACIJA

Student u Beogradu izbačen iz kafića, jer je učio

Naime, kako je napisao, ispred njega se tada stvorila konobarica i objasnila mu kako stoje stvari

Neprijatna situacija zbog učenja u Beogradu. Facebook

D. R.

3.2.2024

Jedan student doživio je neprijatnu situaciju u kafiću u Beogradu kada je naručio kafu i sjeo da uči. Naime, kako je napisao, ispred njega se tada stvorila konobarica i objasnila mu kako stoje stvari.

- Ovo mi se upravo desilo u kafiću u centru Beograda. Sjeo sam, naručio kafu i uzeo skriptu da se preslušavam (u sebi) dok čekam početak ispita. Prilazi mi radnica i saopštava da je ovdje zabranjeno učenje. Nisam se svađao jer sam bio potpuno zbunjen, a i djevojka je bila sasvim ljubazna i vidjelo se da je i njoj neprijatno da mi saopštava pravila kuće, i nisam ljut, samo me zaista zanima logika iza takve odluke - rekao je i nastavio:

"Niti sam pravio buku, niti sam prekrio sto nekim materijalom (bukvalno sam samo držao malu skriptu u krilu), naručio sam piće… Inače, čim sam sjeo u prvi sljedeći kafić nisam imao nikakvih problema, kao ni prije do sada. Da li se vama desila slična situacija i da li neko može da mi objasni kako učenje u kafiću može da predstavlja problem?”.

Kod mnogih je ova situacija izazvala ljutnju, a bilo je i onih kojima se slično i dogodilo.

- Zamisli vide ga drugi pa i oni počnu da uče! Kraj svijeta kakav poznajemo”, ”Svašta ćeš danas da čuješ”, “Isto mi se desilo u jednom drugom kafiću - pisali su u komentarima.

Jedan čovjek, koji je i sam radio kao konobar, objasnio je zbog čega sve više kafića zabranjuje učenje ili posao.

Fora je jer im dolaze studenti i sjede pet sati i popiju jednu kafu. Dođu, svako uzme po kafu, zauzmu pola lokala i sjede cijelo popodne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.